Volledig scherm
Je poes of kat buiten laten lopen is illegaal. Dat betogen twee Tilburgse hoogleraren. © shutterstock

Smolders probeert het weer in Tilburg: ‘Beboet de baasjes van loslopende katten!’

TILBURG - Opnieuw richt Hans Smolders zijn pijlen op mensen die hun kat los laten rondlopen. Beboeten, roept hij. De Tilburgse politicus is er als de kippen bij nu Tilburgse onderzoekers constateren dat het illegaal is katten ongecontroleerd naar buiten te laten gaan. 

Wetenschappers van Tilburg University stellen dat dit in strijd is met Europese regels. Smolders, fractieleider voor de LST in de gemeenteraad, gebruikt andere termen. ,,Het is ontzettend asociaal van de baasjes om hun katten in buurten los te laten rondlopen en de tuinen van buren te laten onderpoepen.”

Eerder voorstel werd van tafel geveegd

Misschien tegen beter weten in probeert Smolders voor de tweede keer voor elkaar te krijgen dat Tilburg de eigenaren van katten en honden ‘straft voor slecht gedrag’. Twee jaar geleden opperde hij een boete van 400 euro per geconstateerde overtreding. Tegelijk wil hij af van de hondenbelasting, die bezitters van deze viervoeters zou discrimineren. 

Het voorstel werd destijds onmiddellijk afgeschoten. ‘Onbetaalbaar en onmogelijk’ noemden B en W de kattenjacht die ze voorzagen als Smolders’ idee werkelijkheid zou worden.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg