De Hispohal aan de John F. Kennedylaan is niet meer in gebruik sinds de opening van het nieuwe sportcentrum De Roodloop.
Volledig scherm
De Hispohal aan de John F. Kennedylaan is niet meer in gebruik sinds de opening van het nieuwe sportcentrum De Roodloop. © Google Street View

Snelle sloop Hispohal heeft voorkeur in Hilvarenbeek, ‘Veiligheid gaat voor fiscaal voordeel’

HILVARENBEEK - De veiligheid en leefbaarheid van de wijk rond de leegstaande Hispohal is belangrijker dan een eventueel fiscaal voordeel door het uitstellen van de sloop van de sporthal. Dat zegt het college van Hilvarenbeek. In de tweede week van januari moeten de sloopwerkzaamheden beginnen.

 1. Tilburg grauw en rauw als decor voor roman: ‘Ik probeer de ziel van de stad in 1980 te vangen’
  PREMIUM

  Tilburg grauw en rauw als decor voor roman: ‘Ik probeer de ziel van de stad in 1980 te vangen’

  Tilburg - Een woestenij was het. Een bar landschap van braakliggende terreinen en verlaten fabrieksgebouwen. Tilburg in het jaar 1980, een feest was dat allerminst. Je zou daar maar je volwassenheid moeten zien te vinden. Geen baan in het vizier, trekken van ‘de soos’ was je lot. De toekomst? Die was toch al ongewis, met de dreiging van alles wegvagend kernwapengekletter boven het hoofd. De personages in Nick J. Swarth’s roman hebben het er maar mee te doen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Republikeinse functionaris haalt hard uit naar Trump en team
  Play

  Republi­kein­se functiona­ris haalt hard uit naar Trump en team

 2. Vier van de vijf in VVD-top is vrouw: een statement?
  Play

  Vier van de vijf in VVD-top is vrouw: een statement?