Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hein Eikenaar/BD

Sociale Raad Tilburg: ‘Laat 45 Tilburgers meepraten in klankbordraad’

TILBURG - Hoe kun je Tilburgers beter betrekken bij belangrijke onderwerpen in hun gemeente? Met een klankbordraad, een representatieve groep van 45 inwoners die op inhoud meepraat en meedenkt. De Sociale Raad Tilburg pleit hiervoor.

Waar huisvest Tilburg zijn arbeidsmigranten? Hoe om te gaan met de tekorten op de jeugdzorg? Hoeveel mag het kosten om het Draaiend Huis draaiend te houden? Gevoelige onderwerpen waar inwoners een mening over hebben, zegt Dion van den Berg, voorzitter van de Sociale Raad Tilburg (SRT). ,,Ga hier als gemeente over in gesprek met de inwoners. Durf het aan om ook deze gevoelige onderwerpen aan de orde te stellen."

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg