Volledig scherm
Tilburg uit de lucht. © Jasper Rodenberg

Stadsbeeld: Tilburg doemt uit de nevelen op

Woe 11 sept: ‘De mythische stad Tilburg doemt uit de nevelen op.’ Ver van boven en kort na zonsopkomst heeft de stad iets mysterieus. Jasper Rodenberg - schooldirecteur én ballonvaarder - schoot de foto vanuit het mandje van een luchtballon. 

Het makkelijkst zijn natuurlijk Westpoint en de Interpolis-toren te herkennen, rechts vooraan op de foto is de hoge bebouwing bij het Professor de Moorplein te zien. En wie goed kijkt kan nét de watertoren van de Bredaseweg herkennen.

De vluchten van Rodenberg leveren vaker mooi beeld op: recent schoot hij ook foto’s van het Spoorpark (toen nog in aanbouw). Eerder bracht hij ook al zijn school, De Triangel, van boven in beeld.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

 1. Is Senseo gewisseld voor een dure drone? Een ‘stinkend zaakje’, vindt de rechter
  PREMIUM

  Is Senseo gewisseld voor een dure drone? Een ‘stinkend zaakje’, vindt de rechter

  BREDA/TILBURG - Het zaakje stinkt, vindt politierechter Schnitzler in Breda. Een oud-medewerker van de Mediamarkt in Tilburg vertrekt met een Senseodoos, maar hij heeft ook de beveiliging van een drone van 1100 euro laten verwijderen. En laat van dat laatste apparaat nou alleen nog een lege doos vindbaar zijn ,,Je kunt het navragen'', tutoyeert de 24-jarige verdachte de politierechter. ,,Ik heb dat niet nodig. Ik heb genoeg inkomsten."
 2. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

  Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

  Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg