Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van de waterzuivering. © Beeld Werkt

Stadsstrand geschrapt uit plan voor waterzuivering Moerenburg

TILBURG - Wat er ook gaat gebeuren op het terrein van de waterzuivering in Moerenburg, een stadsstrand wordt het niet. ,,Ik heb daar afscheid van genomen", zegt ondernemer Paul de Kanter die een plan voor de locatie ontwikkelt. Ook dance-events sluit hij uit. ,,Het past daar niet, het vloekt."

De Kanter komt naar verwachting binnen enkele weken met een nieuw plan voor het terrein, dat hij gaat huren van waterschap De Dommel. Een eerder concept, waarin een stadsstrand plus horeca centraal stond, riep afgelopen najaar veel weerstand op. Met name in de aangrenzende wijk Armhoefse Akkers en bij rustzoekers in Moerenburg. Ze vreesden dat het karakter van het gebied danig aangetast zou worden. ,,Natuurlijk moet je daar dan rekening mee houden en naar een plan B zoeken."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kruidvat aan Pieter Vreedeplein in Tilburg korte tijd ontruimd, brandweer ontdekt geen bijzonderheden
    Update

    Kruidvat aan Pieter Vreede­plein in Tilburg korte tijd ontruimd, brandweer ontdekt geen bijzonder­he­den

    TILBURG - Het filiaal van Kruidvat aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg was donderdag enige tijd ontruimd. Dat kwam omdat er een ‘vreemde en irriterende’ lucht zou hangen in de winkel. Enkele klanten van de zaak gaven aan last te hebben van ademhalingsproblemen en prikkelende ogen. De brandweer heeft metingen gedaan en rond 18.30 uur de winkel weer vrijgegeven voor publiek.

In samenwerking met indebuurt Tilburg