Volledig scherm
Brug Den Ophef bij Piushaven Tilburg tijdelijk buiten gebruik © Kim Spanjers

Storing opgelost, Den Ophef heft weer

TILBURG - De storing in brug Den Ophef aan de Tilburgse Piushaven is opgelost. Door een hydraulische storing kon de brug vanaf maandagavond niet meer helemaal dicht.

Dinsdagochtend ging de brug even open zodat boten in en uit de haven konden. ,,Het is heel erg vervelend, we zitten middenin het seizoen”, zei havenmeester Saskia Janssen op dinsdagmiddag. ,,Vanmorgen moesten verschillende bootjes eruit, mensen die op vakantie zijn.”

De monteurs die de storing moesten verhelpen, wilden de brug zo min mogelijk open en dicht laten gaan. Hoewel de situatie vervelend is, kan het nu eenmaal wel eens fout gaan met de brug, aldus Janssen. ,,Er zit zo veel electronica in, met veel beveiliging. Dan is het niet gek als er een keer een storing is.”

Tegen het eind van de dinsdagmiddag was de brug weer in gebruik. 

  1. Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

    Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassa­deurs van Redhead Days

    TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.

In samenwerking met indebuurt Tilburg