't Schouwke maakt plaats voor WOOD Gastropub in Hilvarenbeek
HILVARENBEEK - 't Schouwke in Hilvarenbeek is niet meer. Sjoerd Bruinsma en Imke Zeebregts gooiden het roer in de lockdown helemaal om. De nieuwe zaak heet WOOD Gastropub.
Wie op zoek gaat naar ‘t Schouwke in Hilvarenbeek komt voor een verrassing te staan. Sjoerd Bruinsma en Imke Zeebregts gebruikten de lockdown van de horeca voor het uitdenken en opzetten van een nieuw concept voor hun zaak. Hierdoor wordt de openstelling van de horeca tevens hét moment dat de deuren van de nieuwe WOOD Gastropub open gaan: Een nieuwe culinaire beleving aan de Vrijthof.
Geen biefstuk uit Argentinië, maar een lekker stukje vlees van een rund dat hier dichterbij opgegroeid is
,,Toen we vijf jaar terug in ‘t Schouwke begonnen, was het voortzetten van het aloude bruine café geen discussie,” blikt Sjoerd terug. De geboren Heusdenaar leerde via Imke Hilvarenbeek kennen en samen begonnen ze om aan de Vrijthof hun droom te verwezenlijken.,,Maar afgelopen jaren kriebelde het al om een nieuwe weg in te slaan en bij het sluiten van de horeca wisten wij dat hier onze kans lag,” zegt Sjoerd. ,,Wij konden het concept dat we in gedachten hadden in alle rust verder uit gaan denken en daarna ook uitrollen.”
Eten wordt de hoofdzaak
In dat nieuwe concept is er nog steeds het karakteristieke pand aan de Vrijthof, maar krijgt het met de nieuwe naam WOOD Gastropub ook een andere uitstraling. In het nieuwe interieur, waar het nodige hout terugkomt, wordt niet de drank maar het eten de hoofdzaak. Maar Sjoerd en Imke willen nog graag een stapje verder gaan dan een standaard eetgelegenheid. Ze kiezen ervoor om bij de keuze van de gerechten nadrukkelijk te letten op de herkomst van de producten.
Het was wel slikken om een goed lopend café – ‘t Schouwke was al vele tientallen jaren een begrip aan de Vrijthof – hiervoor op te offeren
,,Wij gaan voor producten die zoveel mogelijk hier uit de omgeving komen en die een geringe foodprint hebben,” legt Sjoerd uit. ,,Geen biefstuk uit Argentinië dus, maar een lekker stukje vlees van een rund dat hier dichterbij opgegroeid is. Als de producten duurzaam geteeld zijn, heeft dat voor ons een meerwaarde en ook vegetarisch zijn we goed voorbereid. Daarom geen uitgebreide menukaart, maar een afgewogen geheel, waarbij de verrassing van de kok niet ontbreekt. We gaan ervan uit dat er steeds meer klanten zijn die bewust kiezen en dat weten te waarderen.”
Een begrip
,,Het was wel slikken om een goed lopend café – ‘t Schouwke was al vele tientallen jaren een begrip aan de Vrijthof – hiervoor op te offeren,” vult Imke aan. ,,Maar het is een weloverwogen keuze waar we heel nadrukkelijk onze ziel in leggen. Onze gasten kunnen in de toekomst reserveren, we hebben dan plaats voor ruim zestig personen. We gaan zeker niet voor de snelle hap, maar meer voor een avondvullende smaakbeleving. Een diner met vijf gangen zal dan ook zeker geen uitzondering zijn en overdag kun je er terecht voor een lekkere cappuccino en een verrassende lunch.”
Reserveren bij WOOD Gastropub kan telefonisch (013-5053554) of via de website die binnenkort online gaat (www.wood-gastropub.nl)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
PREMIUM
Openbrekingen-golfje in belangrijke straten van Tilburgse binnenstad: ‘Dit moet nu eenmaal gebeuren’
TILBURG – Van stapstraat Korte Heuvel die open moet tot koopader Heuvelstraat die al voor een deel is opengewerkt. De komende maanden is het werkzaamheden-bal in de Tilburgse binnenstad. ,,Een beetje wringen, maar het is best te doen.”Tilburg -
VAN DE LEZER
Brieven Ι Weg met hoogmoedswaanzin uit Den Haag Ι Haal Omtzigt weer binnenboord Ι Uitslag recht uit hart van de bevolking
AfgezekenOirschot, Reusel-De Mierden -
PREMIUMEnergie9
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUM
Wandelen op YouTube: van kneukels en krabben tot honderd jaar haven
TILBURG - Boerderijen binnen de Ringbanen. Kneukels en krabben. Deze en gene kaant. Titels zijn het. Niet van streekromans, hoewel dat best had gekund: Kneukels en krabben – de lotgevallen van een straatventer, met vervolgens een paar honderd ronkende pagina’s over Leonard van Loon, de Tilburgse textielarbeider die halverwege de vorige eeuw een paar avonden per week door de stad fietste met een mand vol Zeeuwse alikruiken, en zijn kneukel- en krabbenkreten door de straten liet galmen.Tilburg
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
-
-
Veerkrachtig Willem II is na rust heer en meester en verschalkt ADO
Willem II versloeg vrijdagavond ADO Den Haag. Een razendsnelle achterstand werd na rust onklaar gemaakt en omgezet in een klinkende overwinning: 1-3.Tilburg -
PREMIUM
Willem II komt dramastart te boven: ‘Alles waar we ADO mee in het zadel kónden helpen, deden we ook’
Uiteindelijk overheerste bij Willem II-trainer Reinier Robbemond vrijdagavond de blijdschap over de winst op ADO Den Haag, die na rust werd binnengesleept (1-0 halverwege, 1-3 eindstand). Maar de manier waarop zijn ploeg tegenstanders maar blijft helpen, was hem tegelijkertijd een doorn in het oog.Tilburg
In samenwerking met indebuurt Tilburg