Volledig scherm
Circusartiesten repeteren voor cultureel weekend De Opening. Op de voorgrond: Maurice Dujardin, directeur van De NWE Vorst. © Beeld Werkt

Theater De NWE Vorst wil een breder en jonger publiek

TILBURG - Met het evenement De Opening begint zaterdag en zondag het culturele seizoen in Tilburg. De theaters zijn dan weer open en in het actieve Tilburg rijgen de evenementen zich aaneen. Zo is er het nieuwe jeugdfestival Spruit en komt waarschijnlijk ook het Café Theater Festival naar Tilburg. Tijdens De Opening zijn er twee dagen lang in de hele stad optredens, concerten en exposities.

Maurice Dujardin, is nu een jaar directeur van Theater De NWE Vorst. In het nieuwe seizoen wil hij zijn publiek verbreden en verjongen. Het theatercafé is nu nog uitsluitend voor en na de voorstellingen open, maar dat gaat veranderen. Dujardin wil dat het café vaker open is en dat er net als vroeger kan worden gegeten. Hij wil het café daarvoor anders inrichten.

Ook moet er een andere bestemming worden gezocht voor 'Horror Vacui', de veertien staties die zijn gemaakt door beeldend kunstenaar Jeroen de Leijer en dichter Nick. J. Swarth. De werken zouden tien jaar bij De NWE Vorst blijven hangen en de termijn verstrijkt in april 2018. 

Zelf kijkt Dujardin uit naar 'Untitled' van Nineties Productions. Die voorstelling is te zien bij het Juttheater, in de buurt van de Piushaven. ,,De Nineties is een van de meest veelbelovende nieuwe groepen en winnaar van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. Tijdens de Dansmaand in oktober is 'Siri Loves me' van de Tilburgse choreograaf Katja Heitmann te zien op het Pieter Vreedeplein, een voorstelling met vijftig jongeren. Die is gemaakt bij De NWE Vorst. Mijn vorige werkgever, Theater Artemis, maakt in de stad met Tilburgse jongeren een eigentijdse Kruistocht in Spijkerbroek."

Dit is het programma van De Opening.

Een uitgebreid interview met Maurice Dujardin is woensdag 13 september te lezen in het Brabants Dagblad, editie Tilburg.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg