Volledig scherm
Foto ter illustratie © Archief

Tieners slaan bekende (15) in elkaar, trekken zijn kleren uit en laten hem gewond achter

Twee tieners zijn vrijdagavond aangehouden omdat ze eerder op de dag in Tilburg een 15-jarige jongen in elkaar hadden geslagen. Na de mishandeling gingen de daders er ook nog eens met zijn kleren vandoor.

Het slachtoffer stond rond vijf uur ‘s middags samen met een vriend op het Olympiaplein in Tilburg. Twee andere jongens kwamen aangefietst en gingen erbij staan.

Uit het niets werd de jongen geschopt en geslagen. Tegelijkertijd trokken de daders volgens de politie een aantal merkkledingstukken uit. Met onder andere zijn jas, schoenen en rugzak gingen de jongens er vandoor.

Bekenden

De 15-jarige jongen kent de daders persoonlijk en dus kon hij ze aangeven bij de politie. Bij de woning van een van hen werden ze later op de avond aangehouden. De gestolen kleren hadden zij bij zich.

Eén van de daders beledigde bij zijn aanhouding een politieagent. Dat gaat hem vermoedelijk een geldboete opleveren. Beide jongens zitten vast op het politiebureau.

  1. Bestuurder van bij woningoverval in Tilburg gestolen auto is bekend bij politie: ‘Meld jezelf’
    Update

    Bestuurder van bij woningover­val in Tilburg gestolen auto is bekend bij politie: ‘Meld jezelf’

    TILBURG - De politie weet wie er achter het stuur zat van de auto die werd gestolen bij de woningoverval aan de Baden Powelllaan. Dat meldt een woordvoerder aan het Brabants Dagblad. De woning aan de Tilburgse straat werd in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen door twee gemaskerde mannen. Zij vluchtten in een voertuig, dat later zwaar beschadigd werd teruggevonden in Oisterwijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg