Tientallen lichtspots op het dak van het Van der Valk hotel. Ze stralen richting het Elisabeth Ziekenhuis.
Volledig scherm
Tientallen lichtspots op het dak van het Van der Valk hotel. Ze stralen richting het Elisabeth Ziekenhuis. © Pix4Profs / Jan Stads

Tientallen lichtbundels in Tilburgse hemel: eerbetoon boven het ziekenhuis en zorgcentra

TILBURG - Het was er niet het ideale weer voor - want: geen wolken - maar desalniettemin een mooi gebaar. Tientallen lichtspots werden op de hemel boven de stad gezet als eerbetoon aan de ‘helden van de samenleving’. Er waren lichtbundels boven het Elisabeth Ziekenhuis en zorgcentrum de Leyhoeve te zien. 

Dertien bedrijven uit Tilburg en omstreken deden mee. Veelal vanaf hun eigen bedrijfslocatie maar er stonden ook spots op de rooftopbar Doloris en het dak van het Van der Valk hotel. Op die laatste locatie kwamen vijf collega-bedrijven met 32 bewegende lichtbeams bijeen. 

Eerbetoon

Quote

Een eerbetoon aan iedereen die in deze periode werkt om de maatschap­pij gaande te houden

Ron Knuiman

,,Een eerbetoon aan iedereen die in deze periode werkt om de maatschappij gaande te houden of op andere manieren een bijdrage levert”, zegt Tilburger Ron Knuiman. Hij is werkzaam in de evementenbranche, daar hebben ze nu ‘helaas’ tijd te over. 

,,We zijn fors getroffen. Agenda’s zijn de komende maanden leeg door het wegvallen van evenementen, bijeenkomsten en feesten. Materialen staan alweer bijna twee weken stil. Na vandaag zal het weer een hele tijd duren voordat de lichtspots weer uit de bedrijfsruimtes mogen.”

Maar, klinkt het, wat is er mooier dan zo nog in actie te komen?

In samenwerking met indebuurt Tilburg