Totaal verlaten binnenstad van Tilburg
Volledig scherm
PREMIUM
Totaal verlaten binnenstad van Tilburg © Jan van Eijndhoven

Tilburg akelig leeg in coronatijd

TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant. 

Bovendien posteert er bij de uitgang een bediende die je winkelwagentje overneemt en schoonmaakt en wordt de ingang geblokkeerd door zijn collega met net zo’n wagentje. Dat hij je aanreikt. Bij deze ingang is een met linten afgezet gebied. Daar sta ik, voor enkel een simpel beltegoedkaartje, in de rij. Op gepast te noemen afstand schuiven achter mij twee mannen aan, brallerig en giechelig. 

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg