Volledig scherm
huiselijk geweld © Thinkstock

Tilburg gaat pleger huiselijk geweld op de huid zitten; 'niet langer dweilen met kraan open'

TILBURG - De pleger van huiselijk geweld letterlijk op de huid zitten. Dat is de bedoeling van een nieuwe aanpak van huiselijk geweld in de regio Hart van Brabant. Het ministerie van VWS draagt daaraan 100.000 euro bij.

De plegeraanpak is onderdeel van het actieprogramma van de Taskforce Kindermishandeling die woensdagmiddag bijeenkwam. ,,,,Waar ouders elkaar te lijf gaan, zijn kinderen vrijwel altijd ook slachtoffer", zegt Teun Haans, manager bij Veilig Thuis Hart van Brabant.  

In een gezamenlijke aanpak gaan hulpverleners direct na incidenten op de pleger af. ,,We bellen desnoods meerdere keren aan en laten niet los voor we met iemand in gesprek komen. Zo nodig kunnen we ook een preventief huisverbod inzetten om iemand te stimuleren hulpverlening te accepteren." 

Onderzoek in deze regio wees vorig jaar uit dat van honderd gevallen van huiselijk geweld slechts zes plegers hulpverlening afrondden. In de helft van die zaken werd meerdere keren per jaar geweld geconstateerd. Haans: ,,We willen niet langer dweilen met de kraan open."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg