De Willem II-kazerne in beeld voor herontwikkeling naar woningbouw en een basisschool. Deze plannen zijn onveranderd, al zal de huidige crisis wel voor enige vertraging zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Willem II-kazerne in beeld voor herontwikkeling naar woningbouw en een basisschool. Deze plannen zijn onveranderd, al zal de huidige crisis wel voor enige vertraging zorgen. © Beeld Werkt

Tilburg gaat zieke dak- en thuislozen tijdelijk opvangen in Willem II-kazerne

TILBURG - De leegstaande Willem II-kazerne aan de Ringbaan-Zuid wordt tijdelijk ingezet voor de opvang van zieke dak- en thuislozen. De gemeente Tilburg stelt er per direct 24 kamers beschikbaar voor mensen zonder onderkomen, die normaal thuis zouden moeten uitzieken. De dak- en thuislozen mogen daar overdag en 's nachts verblijven totdat ze een etmaal klachtenvrij zijn.

De daklozen krijgen begeleiding van de GGD en van huisarts en straatdokter Rob van Valderen. ,,Het is belangrijk dat de groep dak- en thuislozen goede zorg krijgt, zij vormen net als ouderen een risicocategorie”, aldus Van Valdere. ,,Het gaat vaak om mensen met verslavingsproblemen. Hun gezondheid is al zwak en sociale onthouding is onmogelijk als je overnacht in een gezamenlijke slaapzaal.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg