Tilburg grijpt naast Positivity Award, krijgt wel rap van Ali B

TILBURG - Nee, de gemeente Tilburg heeft niet de nieuwe prijs voor ‘positiefste overheidsorganisatie van Nederland’ gewonnen. Maar als een pleister op de wonde was er een rap van Ali B. De prijs werd vandaag uitgereikt in het Circustheater in Den Haag. 

Volledig scherm
Geen prijs wel een rap van Ali B. Tilburg was voor een positiviteitsprijs genomineerd. © Gemeente Tilburg

De positiviteitsprijs is nieuw en werd uitgereikt tijdens de dertiende editie van de Big Improvement Day. Die werd in 2008 opgezet door Ralph van Hessen omdat hij positieve ontwikkelingen in het land voor het voetlicht wil brengen. 

Naast Tilburg waren het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) voor de prijs genomineerd. Die laatste organisatie werkt  aan het inhalen van achterstanden in bijvoorbeeld onderwijs, werk en wonen en ging er met de prijs vandoor. 

De criteria zijn divers. Zo moet de organisatie ‘nieuwe wegen in durven slaan en is zij niet bang om af en toe fouten te maken en hiervan te leren’. Verder wordt belang gehecht aan innovatie. 

Over de drie genomineerden zeggen de bedenkers van de Big Improvement Day dat het ‘stuk voor stuk organisaties zijn die het afgelopen jaar een unieke prestatie hebben geleverd en erin geslaagd zijn een voorbeeld te zijn’. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg