Volledig scherm
Tijdens de Dag van de Stad in Tilburg is een belangrijke rol weggelegd voor de LocHal. © Beeld Werkt

Tilburg in 2021 gastheer Dag van de Stad, evenement over stedelijke ontwikkeling

TILBURG - De Dag van de Stad komt naar Tilburg. De organisatie van de jaarlijkse bijeenkomst voor stadsmakers maakt donderdag bekend dat Tilburg in 2021 gaststad zal zijn. De gemeente Tilburg had zich eigenlijk aangeboden om dit jaar al het evenement te ontvangen, maar die eer ging naar de gemeente Heerlen.

De Dag van de Stad is een bijeenkomst voor instanties en organisaties die zich bezighouden met de ontwikkeling van stad en stedelijke regio's. Tijdens de bijeenkomst, die georganiseerd wordt door onder meer het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), worden lezingen en presentaties gehouden over stedelijke vraagstukken zoals burgerparticipatie of mobiliteit. Er worden een paar duizend bezoekers verwacht tijdens het evenement. Dat zijn overwegend professionals, maar ook andere belangstellenden zijn welkom.

De Dag van de Stad vindt plaats in oktober 2021 en zal zich vooral afsprelen in de LocHal. Volgens burgemeester Theo Weterings laat de gemeente Tilburg, die eerder tot beste overheidsorganisatie van 2019 werd uitgeroepen, met de toewijzing op nieuw van zich horen. ,,Samen met onze inwoners en partners lukt het ons steeds beter om dat pure Tilburgse dna te laten zien; daadkrachtig, verbindend en vernieuwend.”

De video bij het Tilburgse bidbook voor Dag van de Stad:

In samenwerking met indebuurt Tilburg