Tilburg kan meldingen (300) over eikenprocessierupsen nauwelijks bijbenen: afhandeltijd loopt op

VIDEOTILBURG - De gemeente Tilburg krijgt zoveel meldingen over de eikenprocessierups dat ze prioriteiten moet stellen waar ze de nesten het eerst verwijdert: scholen, speelplekken, in de buurt van ziekenhuizen en bij bejaardenhuizen

Bij het centraal meldpunt kwamen afgelopen weken zo'n 300 meldingen binnen. De afhandeltermijn binnen 10 dagen is niet meer haalbaar, laat de gemeente weten.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
De eikenprocessierups zorgt voor flink wat overlast. © BD

De grote overlast komt mede door het warme weer van de afgelopen tijd. Door de brandharen van de eikenprocessierups kunnen klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen. 

De gemeente bestrijdt de nesten van de rupsen onder meer door met een biologisch bestrijdingsmiddel te spuiten. Ook worden de nesten weggezogen. 

Inwoners krijgen het advies om de rupsen met rust te laten, niet aan te raken en een melding te doen bij het centraal meldpunt. 

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg