Volledig scherm
Willem II mag met haar jeugdopleiding naar het complex aan de Rueckertbaan verkassen, waar ook voetbalclub SVG gevestigd is. © Hein Eikenaar/BD

Tilburg maakt 60.000 euro over aan Willem II voor nieuwe douches jeugd

TILBURG - Het lukt de gemeente Tilburg niet om de douches van het voormalige voetbalcomplex van RKTVV op korte termijn legionellavrij te maken. Daarom geeft ze voetbalclub Willem II, dat het complex in erfpacht heeft, 58.600 euro om zelf te verbouwen. Willem II wil de velden vanaf komend seizoen gebruiken voor haar jeugdopleiding. 

De gemeente heeft het terrein aan de Rueckertbaan in Tilburg-West per mei aan de voetbalclub in erfpacht uitgegeven. Onderdeel van de afspraken was dat de was- en kleedkamers legionellavrij zouden zijn. Hiervoor moet het hele douchesysteem worden vernieuwd. 

Willem II wil haar jeugd al over enkele maanden aan de Rueckertbaan laten trainen. Hiervoor investeert ze in de aanschaf van een lichtinstallatie en een beregeningsinstallatie. Ook worden de voormalige RKTVV-kleedkamers en de kantine komende maanden opgeknapt. 

In overleg met de club maakt de gemeente geld over zodat Willem II de douches zelf kan vervangen. De gemeente voorkomt zo tevens mogelijke schadeclaims. 

Het voetbalcomplex is voor zestig jaar op basis van erfpacht in bezit van Willem II. Voor de opstallen betaalt de club een bedrag van 50.000 euro. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg