Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Tilburg: nieuwe truckparking Vossenberg kost 2 miljoen

TILBURG - De gemeente Tilburg wil in oktober 2019 de nieuwe parkeerplaats voor vrachtwagens op bedrijventerrein Vossenberg in gebruik nemen. Kosten bedragen 2 miljoen euro.

Op die datum sluit de tijdelijke parking aan de Letostraat op Vossenberg. Die werd in 2016 werd bij wijze van experiment geopend op het terrein is van Versteijnen. Het bedrijf heeft de plek nodig.

Op de parkeerplaats is plek voor een kleine 100 vrachtwagens. De proef werd gehouden in strijd tegen de parkeeroverlast van vrachtauto’s op verschillende Tilburgse bedrijventerreinen. Dat heeft effect gehad op Vossenberg, stellen burgemeester en wethouders: er werden minder vrachtwagens langs de weg gestald en het gebruik van de parking nam toe.

Theseusstraat

Reden om in de begroting voor 2019 een bedrag van 2 miljoen euro te reserveren voor aanleg van een definitieve parkeerplek aan de Theseusstraat. Komende week is de begrotingsbehandeling door de gemeenteraad.

Ondertussen moet zo snel mogelijk worden gestart met de voorbereidingen en aanbesteding om de datum van 1 oktober 2019 te halen, aldus B. e W.

  1. Na 5 jaar doorbraak in zaak vergismoord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    Na 5 jaar doorbraak in zaak vergis­moord Rob Zweekhorst, Tilburgse broer Jan: ‘Lang op deze dag gewacht’

    TILBURG - Bijna vijf jaar nadat de 44-jarige Rob Zweekhorst op straat werd doodgeschoten is er een doorbraak in het onderzoek. Vanochtend vroeg is een 51-jarige Schiedammer in zijn woning gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord, die later een vergissing bleek te zijn. Tilburger Jan Zweekhorst, de broer van het slachtoffer, is overvallen door het nieuws. ,,Ik had niet gedacht dat dit zo’n impact op ons zou hebben.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg