Volledig scherm
PREMIUM
De vestiging van KAV aan de Zevenheuvelenweg op industrieterrein Kraaiven in Tilburg. © Google Streetview

Tilburg stelt ultimatum aan illegaal autoverhuurbedrijf KAV

TILBURG - De gemeente Tilburg heeft alle bezwaren van autoverhuurder KAV tegen de vergunningplicht voor de autoverhuurbranche afgewezen en stelt een ultimatum aan het bedrijf. KAV moet op 1 september een vergunning hebben of de activiteiten in Tilburg staken anders dreigt een dwangsom die kan oplopen tot 15.000 euro.

KAV weigert om diverse redenen te voldoen aan de vergunningplicht die Tilburg vorig jaar als eerste en enige heeft ingesteld vanwege de strijd tegen de drugscriminaliteit. Het bedrijf met vestigingen in het hele land is niet tegen criminaliteitsbestrijding maar twijfelt aan het nut van de vergunningplicht. Gevestigde bedrijven worden volgens KAV op kosten gejaagd terwijl criminelen stiekem, illegaal of buiten Tilburg verdergaan. De autoverhuurder meent bovendien dat gemeente niet zomaar een hele branche kan verplichten om een vergunning aan te vragen.

  1. Van stiltegebied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    Van stiltege­bied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    TILBURG/BREDA - De fans van Willem II scoorden in de vroege dinsdagochtend de openingstreffer in de inmiddels traditionele ludieke supportersstrijd voorafgaand aan de derby tegen NAC. Her en der in Breda werden posters en spandoeken opgehangen die het overmatige biergebruik van de NAC-fans belachelijk maakt: ‘iedereen lacht om carnavalsvereniging NAC’ en ‘Hoe dieper we zinken, hoe meer we drinken’.
  2. Kledingmerk uit Berkel-Enschot verslaat sportgigant Asics in geschil over logo: 'De champagne gaat hier open'

    Kleding­merk uit Ber­kel-En­schot verslaat sportgi­gant Asics in geschil over logo: 'De champagne gaat hier open'

    BERKEL-ENSCHOT - Een jarenlange juridische strijd tussen een familiebedrijfje uit Berkel-Enschot en een Japanse multinational is deze week beslecht in het voordeel van de Brabanders. Van Lieshout Textiel uit Berkel-Enschot mag hun beeldmerk Crosshatch blijven gebruiken. Asics was het daar niet mee eens omdat het te veel zou lijken op het Asics-logo, dat ook uit kruisende lijnen bestaat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg