Festival van het Levenslied in het centrum van Tilburg.
Volledig scherm
Festival van het Levenslied in het centrum van Tilburg. © Jack Brekelmans/Persburo BMS

Tilburg steunt evenementen die door corona zijn afgelast

TILBURG - Evenementen in de stad die door de coronacrisis niet kunnen doorgaan krijgen hulp van de gemeente Tilburg. B en W willen dat de organisator financieel overeind blijft en ook het komend jaar het evenement nog kan organiseren.

Een evenement dat onder  normale omstandigheden kan rekenen op subsidie van de gemeente en al kosten heeft gemaakt kan rekenen op steun met het toegekende subsidiebedrag als bovengrens.

Geen huur Koepelhal

De gemeente rekent evenmin huur voor afgelaste evenementen in de Koepelhal en de Wagenmakerij. Als het evenement verplaatst wordt naar later in het jaar is het innen van de huur uitgesteld tot de nieuwe datum. Voor uitgestelde evenementen worden geen nieuwe legeskosten berekend. 

Ook kermisexploitanten verkeren in zwaar weer. In Tilburg zijn elk jaar vier kermissen, die in Reeshof is afgelast. Doorgaans betalen exploitanten ruim voor aanvang van de kermis de pachtgelden. 

Pachtsom

In overleg met de kermisbonden hebben burgemeester en wethouders besloten dat de pachtsom op een later moment kan worden voldaan.Al betaalde pachtsommen worden (tijdelijk) teruggestort om exploitanten meer financiële ruimte te bieden.

Mocht het zo zijn dat de kermissen in de binnenstad, Udenhout en/of Berkel-Enschot dit jaar niet doorgaan, dan hoeven exploitanten met wie een meerjarencontract is afgesloten, voor het komende jaar niet opnieuw een vergunningstraject te doorlopen. 

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg bestuursrechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg