Volledig scherm
PREMIUM
Sinterklaas trok vorig jaar nog met ‘donkerbruine’ Pieten door de stad, dit jaar lopen er voor het eerst schoorsteenpieten mee. © Beeld Werkt

Tilburg stopt met Zwarte Piet

TILBURG - De Tilburgse intocht stopt met Zwarte Piet. Dit jaar is een deel van de Pieten schoorsteenpiet, volgend jaar zijn álle hulpjes dat. Dan zijn ze niet donkerbruin, maar hebben ze roetvegen op het gezicht. Dat hebben het lokale Sinterklaascomité en burgemeester Theo Weterings donderdagavond bekendgemaakt. 

Vorig jaar voerde het Centraal Sint Nicolaas Comité Tilburg nog geen veranderingen door. Bij de intocht werd Sinterklaas begeleid door donkerbruine pieten, maar dan wel zonder dikke rode lippen en zonder oorbellen. Net als het jaar ervoor.

Dit jaar is er na gesprekken met de vrijwilligers, gemeente en organisaties als Kick Out Zwarte Piet besloten om geleidelijk over te stappen op schoorsteenpieten.

  1. Wooninitiatief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoelbus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    Wooninitia­tief Benjamin in Diessen krijgt cheque van ANWB voor rolstoel­bus, ‘Want mobiel zijn brengt geluk’

    DIESSEN - Stichting Benjamin uit Diessen heeft vrijdag een cheque van 10.000 euro ontvangen van de ANWB. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een rolstoelbus voor complex De Nieuwe Eenhoorn, waar naast Benjamin ook dorpscoöperatie Wij-Wel een plekje krijgt. Stichting Benjamin kreeg de cheque nadat het als winnaar was gekozen in de campagne Samen in Actie van het ANWB-fonds.

In samenwerking met indebuurt Tilburg