Zonnepanelen op het dak van een woning in Tilburg. Het college hoopt dat er de komende twee jaar nog eens 36.000 panelen op 2.000 Tilburgse daken komen te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zonnepanelen op het dak van een woning in Tilburg. Het college hoopt dat er de komende twee jaar nog eens 36.000 panelen op 2.000 Tilburgse daken komen te liggen. © Hollandse Hoogte / Maikel Samuels

Tilburg trekt 10 miljoen euro uit voor meer zonnepanelen op daken, óók bij eigenaren met een kleine beurs

TILBURG - Een nieuwe regeling van de gemeente Tilburg om zoveel mogelijk daken te voorzien van zonnepanelen, moet ook toegankelijk worden voor mensen met een kleine portemonnee. De gemeenteraad heeft daarop aangedrongen bij wethouder Oscar Dusschooten. Er wordt 10 miljoen euro uitgetrokken voor het project.

De gemeente Tilburg telt 44.000 koopwoningen. Op zo’n 3250 van die woningen liggen zonnepanelen. Omdat Tilburg in 2045 volledig energieneutraal wil zijn, wil het college dat de komende twee jaar nog eens 2000 koopwoningen zonnepanelen op het dak krijgen. Maar veel huiseigenaren zien op tegen de kosten en het uitzoekwerk.

  1. Tilburg akelig leeg in coronatijd

    Tilburg akelig leeg in coronatijd

    TILBURG -Het contrast met de buitenwereld kan haast niet groter zijn dan bij de AH op het Korvelplein. Niet dat het er per se drukker is dan op een andere zaterdag- of zondagmiddag, maar in het tamelijk tamme landschap van het straatleven, doet het gekrioel van boodschappenwagentjes ineens aan als een overvolle winkelstraat in, pakweg, Tokio. Dit wordt mede veroorzaakt door de nieuwe maatregelen. Wat tot voor kort zowel in- als uitgang mocht zijn, is nu opgesplitst: ingang aan de zijkant, uitgang aan de voorkant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg