Volledig scherm
PREMIUM
The Grass Company aan de Spoorlaan in Tilburg. © Erik Luiten

Tilburg wil ‘drugspand’ 6 maanden sluiten na vondst handelsvoorraad The Grass Company

TILBURG - Een bedrijfspand aan de Kooikerstraat moet van de gemeente Tilburg zes maanden op slot omdat daar in november vorig jaar zo’n 18 kilo softdrugs was aangetroffen. Het betrof de weekvoorraad van de vier coffeeshops van The Grass Company, maar daar houdt de gemeente geen rekening mee.

Directeur Marco de Jong van The Grass Company en verhuurder van het pand Frans van Laarhoven verschenen gisteren samen met advocaat Rob Milo voor de bezwarencommissie om het besluit van de gemeente aan te vechten. Volstrekt onredelijk, zo noemt Milo de voorgenomen sluiting van het pand. Hij vindt dat burgemeester Theo Weterings onvoldoende heeft gekeken naar de onderliggende ‘achterdeurproblematiek’, dat de verkoop door coffeeshops gedoogt maar het hebben van een handelsvoorraad strafbaar stelt.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg