Volledig scherm
PREMIUM
Het logo van de website als onderdeel van de Week tegen Mensenhandel. © Sterk Huis/Gemeente Tilburg

Tilburg wil meer zicht op mensenhandel: speciale week moet inwoners alert maken

TILBURG - De gemeente Tilburg wil meer zicht krijgen op de aard en omvang van arbeidsuitbuiting en seksuele uitbuiting in de stad. Met de ‘Week tegen mensenhandel’ geeft ze hiervoor het startschot.

Dat het ook in Tilburg gebeurt, staat vast. Maar hoeveel slachtoffers er precies zijn van seksuele uitbuiting of arbeidsuitsbuiting? Niemand die het weet, zegt Hadeline Vorselaars, specialist veiligheid en belast met de bestrijding van mensenhandel in de gemeente. ,,En als je niet weet waarover je het hebt, dan is het lastig om misstanden aan te pakken en slachtoffers te helpen.”

  1. Directeur Bibliotheek: ‘Draai bezuiniging op cultuur in Goirle terug’
    PREMIUM

    Directeur Biblio­theek: ‘Draai bezuini­ging op cultuur in Goirle terug’

    GOIRLE/TILBURG - Bibliotheek Midden-Brabant doet een dringend beroep op de gemeenteraad van Goirle om drie ton aan bezuinigingen op cultuur terug te schroeven. Directeur Peter Kok voelt zich gesteund door het standpunt van de landelijke Raad voor Cultuur. Die schreef deze maand dat de leeskwaliteit van scholieren achteruit holt en adviseert om die reden aan het kabinet om de Bibliotheekwet aan te scherpen en gemeenten te verplichten inwoners een eigen openbare bieb aan te bieden.

In samenwerking met indebuurt Tilburg