Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Tilburger (52) slaat opsporingsambtenaar in het gezicht na opmerking over parkeergedrag

TILBURG - Een 52-jarige man uit Tilburg is woensdagmiddag in de boeien geslagen omdat hij eerder op die dag een buitengewoon opsporingsambtenaar zou hebben mishandeld. De 'BOA' sprak de man aan op zijn parkeergedrag en werd vervolgens getrakteerd op een klap in het gezicht.

De ambtenaar vroeg de verdachte om zijn identiteitskaart, die de man weigerde te tonen. Vervolgens stapte hij in de auto en maakte aanstalten om te vertrekken. Toen de BOA het linkerportier van het voertuig opentrok, sloeg de man hem met een gebalde vuist in het gezicht. Daarna reed de verdachte weg in de richting van de Zuiderkruisweg. 

Naar aanleiding van het incident, dat omstreeks 09.35 uur op de Jules Verneweg in Tilburg plaatsvond, deed de ambtenaar aangifte. De auto, die op naam staat van een 52-jarige Tilburger, voldoet volgens de politie aan het signalement van de dader. Een getuige bevestigt het betoog van de BOA. De verdachte is met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Hij zit vast.

De politie heeft met het openbaar ministerie afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Daar is bij dit geval sprake van.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg