Volledig scherm
In Tilburg werd een vrouw overvallen op straat. © Toby de Kort

Tilburger dankzij DNA-onderzoek opgepakt voor gewapende straatoverval

TILBURG - Een 55-jarige man uit Tilburg is donderdagochtend opgepakt voor een gewapende straatoverval op de Korvelseweg in Tilburg, in april dit jaar. De man kon worden aangehouden dankzij DNA-onderzoek.

Er was DNA achtergebleven op het nepwapen dat bij de straatoverval is gebruikt. Dankzij politie-onderzoek kwam de verdachte in beeld. 

Het slachtoffer van de overval was een 20-jarige Tilburgse. Zij kwam in april 's nachts een man tegen die tegen haar begon te praten en daarna haar fiets eiste. Vervolgens werd de vrouw over straat gesleurd door de man. Onder bedreiging van het wapen moest ze nog meer spullen en geld afgeven. De dader vertrok daarna op de fiets van het slachtoffer. De vrouw raakte niet gewond.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg