Tilburger doet oproep: ‘Mariniers, kom zelf hier in Vlissingen praten’

VLISSINGEN - Beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop roept de mariniers op om net als hij hun tentje neer te zetten in Vlissingen en als ‘mannen onder elkaar’ het gesprek aan te gaan. Hoenderop is zelf een bijna-Vlissinger. Binnenkort verhuist hij met zijn gezin van Tilburg naar Zeeland omdat zijn vrouw er een baan heeft gevonden.

Onder aan de dijk, op de plek waar de marinierskazerne zou moeten komen, kampeert Hoenderop sinds zaterdag. ,,Dit is een open uitnodiging aan de mariniers”, verklaart hij zijn actie. Hij zag vrijdag op de tv de commotie over het al dan niet doorgaan van de verplaatsing van het Korps Mariniers van Doorn naar Vlissingen. ,,Je ziet dan politici die op elkaar aan het inhakken zijn. En ik zag de beelden van de mensen hier in Vlissingen die zich als inwoners van een tweederangsprovincie voelen afgeschilderd. Toen had ik zoiets van:  ‘dit kan zo toch niet’.

  1. Gemeenteraden zoeken creatieve vergaderopties in coronatijd

    Gemeentera­den zoeken creatieve vergaderop­ties in coronatijd

    TILBURG - Het is een wat desolate aanblik. Burgemeester Mark van Stappershoef die samen met griffier - op uiteraard gepaste afstand - in een lege raadszaal zit. Na een kleine minuut kijkt de voorzitter van de gemeenteraad van Goirle op zijn horloge. ,,Er was een raadsvergadering uitgeschreven, maar er is geen raadslid aanwezig. Dat betekent dat het quorum niet is gehaald en er ons niets anders rest dan de vergadering te verzetten.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg