ramkraak bij juwelier te sleeuwijk waar de dieven vooral uitwaren op horloges[foto ricardo smit].
Volledig scherm
ramkraak bij juwelier te sleeuwijk waar de dieven vooral uitwaren op horloges[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

Tilburger moet de cel in voor ramkraak en schade betalen aan juwelier Sleeuwijk

TILBURG/SLEEUWIJK - Hij was erbij toen op 9 juni 2017 een ramkraak werd gepleegd op  juwelier ‘t Oude Schooltje in Sleeuwijk. Dat bekende de 26-jarige Tilburger zelf. Van de rechter moet hij daarvoor zestien maanden de cel in. 

Ook moet hij de juwelier een schadevergoeding van ruim 28.000 euro betalen. Justitie had een hogere celstraf van 27 maanden geëist. 

Bij de kraak waren meer daders betrokken. Wie dat zijn wil de Tilburger, een goede bekende van de politie, niet zeggen. De ramkrakers sloegen vitrines kapot en namen voor een groot bedrag aan horloges en sieraden mee. De ‘buit’ werd nooit teruggevonden. Een bloedspoor op het glas van een vitrine leidde naar de Tilburger.   

Quote

Ramkraken worden doorgaans niet met de eigen auto gepleegd, het ligt voor de hand dat een auto wordt gebruikt die van een misdrijf afkomstig is

Rechter

Voor de ramkraak werd een in Biest-Houtakker gestolen Volvo gebruikt. De 26-jarige ontkende daar iets mee te maken te hebben, maar ook hiervoor wordt hij veroordeeld. De man had het volgens de rechter kunnen weten toen hij bij zijn kameraden in de wagen stapte. 

Want hij wist dat ze op weg waren om een kraak te plegen. De rechter: ,,Ramkraken worden doorgaans niet met de eigen auto gepleegd, het ligt voor de hand dat een auto wordt gebruikt die van een misdrijf afkomstig is.” 

De Tilburger moet de eigenaren een schadevergoeding van bijna 800 euro betalen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg