Volledig scherm
. © Getty Images/iStockphoto

Tilburger veroorzaakte chaos op de weg en reed tegen geparkeerde auto door lachgas: cel- en taakstraf

BREDA/TILBURG - Een 30-jarige Tilburger heeft drie maanden cel en een taakstraf van honderd uur gekregen, omdat hij in Tilburg een chaos veroorzaakte nadat hij was gaan rijden terwijl hij onder invloed was van lachgas. 

De helft van de celstraf is voorwaardelijk, bepaalde de rechtbank in Breda, die wil dat de man zich laat behandelen aan zijn persoonlijke problemen, afkickt en geen drugs meer gebruikt.

De man reed op 23 april onder invloed van lachgas in op twee mensen. Hij zat op dat moment volgens de politie en getuigen nog met een volle ballon lachgas achter het stuur. Voor hij wegreed zou hij in een halfuur tijd ook nog eens tien tot vijftien ballonnen hebben geïnhaleerd. Nadat hij ging rijden, reed hij in op twee mensen die moesten wegspringen om niet te worden geraakt. Ook reed hij tegen stilstaande auto aan en verliet hij de plek van dat ongeval.

De ongelukken gebeurden rondom het pleintje op de Buitenstraat in de Tilburgse wijk Theresia. De man heeft ook een rijverbod gekregen van anderhalf jaar. De straf is lager dan de geëiste negen maanden cel, omdat de rechtbank iets minder zware feiten bewezen vond.

In samenwerking met indebuurt Tilburg