Volledig scherm
Zuidelijk Film Festival © Zuidelijk Film Festival

Tilburgs Film Festival heet voortaan Zuidelijk Film Festival

VIDEOTILBURG – Het Tilburgs Film Festival gaat in 2020  verder onder de naam Zuidelijk Film Festival. Het evenement met korte films is op 15 en 16 mei bij bioscoop Cinecitta in Tilburg. 

Tijdens de derde editie is niet alleen aandacht voor Tilburgse en andere Brabantse filmmakers, het festival belicht voortaan ook films die gemaakt zijn in Zeeland, Limburg en Vlaanderen. Daarmee wil het festival een brug slaan tussen deze regio's.

Dicht bij de grens

Festivaldirecteur Jan van Gorkum: ,,Om als festival te groeien, meer films te vertonen en een breder publiek aan te trekken, kiezen we voor een nieuwe opzet.  ,,Samenwerking met andere organisaties en festivals uit het zuiden is voor ons zeer belangrijk. Door samen te werken kunnen we een bijzonder podium bieden voor makers uit het zuiden van het land. Gezien we in Tilburg dicht bij de grens met België zitten, was het voor ons ook een logische stap om onze zuiderburen bij het festival te betrekken.”

Verhalenvertellers

Het festival richt zich op film in de traditionele zin van het woord: films die bedoeld zijn voor het grote witte doek. Centraal staan narratieve korte films voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker. Makers die verhalenvertellers zijn. Tijdens het Zuidelijk Film Festival worden zowel fictiefilms, documentaires als animatiefilms vertoond. 

Drie festivals

Het Zuidelijk Film Festival is niet het enige filmfestival in de stad. Donderdag begint de eerste editie van 013 CIFF, het Cinecitta International Film Festival;  Het evenement dertien wereldfilms die hoge ogen gooiden op grote festivals als Cannes, Toronto, Sundance en Beijing, maar nooit in filmtheaters in Nederland te zien waren. Het evenement is van donderdag tot en met zondag.

Een derde filmfestival in Tilburg is TIAFF, het Tilburg Architectuur Film Festival.

In samenwerking met indebuurt Tilburg