Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffers van de Tilburgse chroom-6-affaire, hier tijdens de presentatie van de financiële tegemoetkoming door de gemeente en NS-dochter NedTrain in februari, zeggen al langer dat 'de onderste steen nog niet boven is’. ARCHIEFFOTO DOLPH CANTRIJN © Dolph Cantrijn

‘Tilburgse chroom-6-slachtoffers kunnen géén uitsluitsel krijgen over andere risico's’

TILBURG - Slachtoffers van het Tilburgse chroom-6-drama kunnen nooit zekerheid krijgen over de andere gevaarlijke stoffen waaraan zij mogelijk zijn blootgesteld. Dat houdt onderzoeksinstituut RIVM vol, na vragen uit de Tilburgse gemeenteraad.

In de chroom-6-affaire werden z’n 800 werklozen tussen 2004 en 2012 verplicht oude treinen te schuren. In de afgeschuurde verflagen zat het kankerverwekkende chroom-6, werd later duidelijk. De gemeente liet onafhankelijk onderzoek doen, waarbij ook het RIVM was betrokken. Slachtoffers kregen vervolgens allemaal een tegemoetkoming.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg