Volledig scherm
PREMIUM
Formateur Hans Dieteren temidden van de onderhandelaars van D66, GroenLinks, VVD en CDA over het nieuwe bestuursakkoord. © Gemeente Tilburg

Tilburgse coalitie garandeert zorg

TILBURG - Tilburgers hoeven niet te vrezen dat hen de komende twee jaar noodzakelijke zorg en ondersteuning wordt ontzegd. De nieuwe coalitie stelt een zogenoemde Transformatiebuffer in van 23 miljoen euro.  

Daarmee dekken de onderhandelaars van D66, GroenLinks, VVD en CDA een tekort af van 20 miljoen dat tot 2021 dreigde op jeugdzorg, de WMO en de Participatiewet. Dat gat doemt op doordat het Rijk de gemeenten bij de overdracht van taken in 2014 ook bezuinigingen oplegde. Mocht de gemeente van f 2021 alsnog tekort komen,  dan maken partijen op dat moment een nieuwe afweging.

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg