Volledig scherm
PREMIUM
Formateur Hans Dieteren temidden van de onderhandelaars van D66, GroenLinks, VVD en CDA over het nieuwe bestuursakkoord. © Gemeente Tilburg

Tilburgse coalitie garandeert zorg

TILBURG - Tilburgers hoeven niet te vrezen dat hen de komende twee jaar noodzakelijke zorg en ondersteuning wordt ontzegd. De nieuwe coalitie stelt een zogenoemde Transformatiebuffer in van 23 miljoen euro.  

Daarmee dekken de onderhandelaars van D66, GroenLinks, VVD en CDA een tekort af van 20 miljoen dat tot 2021 dreigde op jeugdzorg, de WMO en de Participatiewet. Dat gat doemt op doordat het Rijk de gemeenten bij de overdracht van taken in 2014 ook bezuinigingen oplegde. Mocht de gemeente van f 2021 alsnog tekort komen,  dan maken partijen op dat moment een nieuwe afweging.

  1. Bewoners Perosiflat staan middernacht opnieuw voor falende elektrische deur: 'WonenBreburg laat ons in de steek'
    Video

    Bewoners Perosiflat staan midder­nacht opnieuw voor falende elektri­sche deur: 'WonenBre­burg laat ons in de steek'

    TILBURG - ,,Dit is schandalig, ik voel me in de steek gelaten door de verhuurder." Dagelijks staan de bewoners van de Perosiflat aan de Perosistraat in Tilburg buiten hun deur, die vaak niet opengaat met hun elektrische sleutel. Saddik Ourahou (30) stond zaterdagnacht om 00.30 uur wéér een half uur voor een dichte deur van de Perosiflat in Tilburg. De elektrische sloten doen het al een half jaar niet goed, maar WonenBreburg lijkt de bewoners niet snel te helpen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg