Volledig scherm
Als je moet kiezen tussen Kerem Küçük en Ferry van de Zaande is de keuze snel gemaakt. © © Jan van Eijndhoven

Tilburgse liefdesmuren: Kerem hartje Meeny

Vrij 14 feb: Rozen zijn rood, viooltjes blauw en op de liefdesmuren verschijnt vandaag vele malen: ik hou van jou. Neem Tilburger Kerem Küçük, hij bracht een ode in krijt aan op de muren die sinds vrijdagmiddag (Valentijnsdag) in Korvel en Besterd staan. Voor Meeny Walraven. 

Peter Hessels (beter bekend als: Peerke het Meubelmeneerke) heeft er voor het vierde jaar liefdesmuren opgetrokken. Voor iedereen die iets liefs de wereld in wil slingeren. Peerke wil wat tegenwicht bieden aan de ‘negatieve muren’ in de wereld. Hij deed inspiratie op bij een bezoek aan de Berlijnse muur. 

Sterf om te leven

Volledig scherm
De liefdesmuur aan de Korvelseweg vorig jaar. © BD

De afgelopen jaren verschenen er al veel mooie boodschappen op de muren. Van ‘Ongelooge waor... lief zijn veur mekaor’ tot ‘Kocham Cię’, ik hou van jou in het Pools. Maar ook Spaans: ‘muere por vivir’, (sterf om te leven). En dan waren er ook nog Engelse en zelfs Koreaanse liefdesberichten

Passanten kunnen met krijt hun boodschap kwijt. De muren blijven na Valentijn nog een tijdje staan. Ze zijn te vinden aan de Besterdring 147 en op de hoek van de Korvelseweg en de Korveldwarsstraat.

  1. Uitspraak Van de Wouw tijdens installatie nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    Uitspraak Van de Wouw tijdens installa­tie nieuwe burgemees­ter van Hilvaren­beek ongepast, maar: ‘streep eronder’

    HILVARENBEEK - Achteraf mag het eigenlijk geen naam hebben. En toch moest het gezegd worden maandagavond tijdens het presidium, zo vonden enkele fractiewoordvoerders in Hilvarenbeek. De toespraak van CDA’er Jan van de Wouw tijdens de installatie van de nieuwe burgemeester was niet helemaal gepast. ,,We hebben er goed over gesproken en de kou is uit de lucht", liet burgemeester Evert Weys zelf na afloop weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg