Op zijn fiets Eddie trok Tilburger Jules Kersten van het Limburgse Sevenum - waar hij opgroeide - naar Tabas, een stad diep in Iran, bijna tegen de grens met Afghanistan aan. ,,Dat je in het diepe springt, je overgeeft aan de weg en kijkt wat er gebeurt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Op zijn fiets Eddie trok Tilburger Jules Kersten van het Limburgse Sevenum - waar hij opgroeide - naar Tabas, een stad diep in Iran, bijna tegen de grens met Afghanistan aan. ,,Dat je in het diepe springt, je overgeeft aan de weg en kijkt wat er gebeurt.” © Jules Kersten

Tilburgse romanticus Jules trok op de fiets naar Iran: ‘Hoe verder je komt, hoe vriendelijker de mens’

TILBURG - Op zijn fiets Eddie trok Tilburger Jules Kersten naar Iran. Met blaren op zijn bilnaad de bergen door, een odyssee die hem over de grimmige Bosnische grens voerde, door het mythische Ithaca en naar de Iraanse woestijn die hem bijna fataal werd. Omzwervingen langs nieuwe vriendschappen en meisjesharten. ,,Je geeft je over aan wat er op je pad komt.”  

  1. Al 25 jaar besmet met het virus van live-muziek: ‘Golden Earring is hier tien jaar achter elkaar geweest’
    PREMIUM

    Al 25 jaar besmet met het virus van li­ve-mu­ziek: ‘Golden Earring is hier tien jaar achter elkaar geweest’

    ALPHEN - Tien keer achter elkaar kwam Barry Hay met zijn Golden Earring elk jaar naar Alphen. De Haagse band was vanaf 1991 de hoofdact van de Reuverfeesten van John Martens. Zijn festival groeide uit naar twee dagen, werd later omgevormd naar een Top 100 live gespeeld en kende verschillende locaties. Eén ding bleef 25 edities lang hetzelfde: ,,Het virus waarmee ik ben besmet: live muziek organiseren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg