Volledig scherm
Ria Romein serveert soep met ballen aan de stratenmakers. © Hein Eikenaar/BD

Tilburgse soep voor de stratenmakers

TILBURG - Ria Romein is blij dat 'haar' straat, de Obrechtstraat in Tilburg-Noord, nieuwe bestrating krijgt. Zo blij dat ze soep met ballen maakte voor de werklui. De stratenmakers konden het gebaar wel waarderen. ,,Een kopje koffie krijgen we wel eens, maar soep? Dat gebeurt zelden", aldus stratenmaker Marc Sanders.

,,Een kilo gehakt, een kilo soepvlees. Ik heb op tweede paasdag balletjes zitten draaien", buurtbewoonster Ria Romein vergezelt het inscheppen van de kommen groentesoep dinsdag van commentaar terwijl de in oranje werkjassen gestoken stratenmakers in de schaftkeet grijnzend toekijken. 

De soep heeft ze speciaal voor de mannen van de firma Van den Elshout & De Bont uit Waalwijk gemaakt. Met de grote complimenten. Want de mannen verrichten goed werk, zegt ze. ,,Eindelijk, na ruim veertig jaar krijgen we nieuwe bestrating. Het was erg verloederd en vervuild. Nu krijgen we weer een mooie wijk."

In februari is gestart met het aanpakken van de bestrating in delen van Quirijnstok. Het werk gaat tot eind mei, begin juni door.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg