Volledig scherm
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Tilburgse tweeling en hun broer gestraft voor serie auto-inbraken

BREDA/Tilburg - Een tweeling van 31 uit Tilburg heeft vrijdag een jaar cel gekregen, waarvan 189 dagen voorwaardelijk. Bovendien kregen ze allebei een taakstraf; de één van 240 uur, de ander 120. Ze pleegden op grote schaal auto-inbraken.

Ook hun broer van 35 is bestraft. Hij moet een boete van 10.000 euro betalen, omdat hij hun geld witwaste. De auto-inbraken gebeurden allemaal in de eerste helft van 2015 in Waalwijk, Tilburg en Goirle. De ene helft van de tweeling werd veroordeeld voor in totaal acht feiten, de ander voor vier. Het gaat om diefstal en heling.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van stiltegebied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    Van stiltege­bied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    TILBURG/BREDA - De fans van Willem II scoorden in de vroege dinsdagochtend de openingstreffer in de inmiddels traditionele ludieke supportersstrijd voorafgaand aan de derby tegen NAC. Her en der in Breda werden posters en spandoeken opgehangen die het overmatige biergebruik van de NAC-fans belachelijk maakt: ‘iedereen lacht om carnavalsvereniging NAC’ en ‘Hoe dieper we zinken, hoe meer we drinken’.
  2. Kledingmerk uit Berkel-Enschot verslaat sportgigant Asics in geschil over logo: 'De champagne gaat hier open'

    Kleding­merk uit Ber­kel-En­schot verslaat sportgi­gant Asics in geschil over logo: 'De champagne gaat hier open'

    BERKEL-ENSCHOT - Een jarenlange juridische strijd tussen een familiebedrijfje uit Berkel-Enschot en een Japanse multinational is deze week beslecht in het voordeel van de Brabanders. Van Lieshout Textiel uit Berkel-Enschot mag hun beeldmerk Crosshatch blijven gebruiken. Asics was het daar niet mee eens omdat het te veel zou lijken op het Asics-logo, dat ook uit kruisende lijnen bestaat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg