Volledig scherm
Deel van de universiteitscampus. © BD

Tilburgse universiteit heeft interim-rector: Klaas Sijtsma

TILBURG - Tilburg University heeft nog net voor het academisch jaar begint een interim-rector gevonden. Het is Klaas Sijtsma, momenteel hoogleraar methoden en technieken van psychologisch onderzoek. Hij wordt tijdens de opening van het academisch jaar op 2 september geïnstalleerd.

Het stichtingsbestuur van de universiteit maakte vrijdag de benoeming bekend. Sijtsma oefent de taak uit tot er echt een nieuwe rector is. Tilburg University zoekt die nadat het stichtingsbestuur de  vorige rector, Emile Aarts, niet voor een nieuwe periode benoemde. Dat werd al in oktober vorig jaar bekend, zijn afscheid was eind mei. Vanaf toen vervulde Geert Duijsters de rol van waarnemer (alleen ceremoniële taken).

Klaas Sijtsma is sinds 1997 aan de Tilburgse universiteit verbonden. Hij was van 2011 tot 2017 decaan van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences. 

  1. Landeigenaar Herenboerderij Goedentijd in Alphen wil snel duidelijkheid: ‘Een oplossing voor agrarische panden’

    Landeige­naar Herenboer­de­rij Goedentijd in Alphen wil snel duidelijk­heid: ‘Een oplossing voor agrarische panden’

    ALPHEN - Zo'n 150 potentiële kandidaten voor de nieuw op te richten Coöperatie ‘Herenboerderij Goedentijd’ meldden zich zaterdagmiddag op de Alphense boerderij. Na de succesvolle start van andere Herenboerderijen, onder meer in Boxtel, wordt er hard gewerkt aan locatie Alphen. In de presentatie werd wel benadrukt dat er haast moet worden gemaakt; de landeigenaar wil eind van dit jaar duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf.

In samenwerking met indebuurt Tilburg