Volledig scherm
Enkele gebouwen op de campus van Tilburg University. © Ben Ackermans/BD

Tilburgse universiteit onderzoekt mogelijk plagiaat Colombiaanse minister

TILBURG - De Tilburgse universiteit is een onderzoek begonnen naar mogelijk plagiaat door de huidige Colombiaanse minister Jonathan Malagón González. Hij zou in zijn in Tilburg geschreven proefschrift informatie hebben overgenomen zonder de bronnen te vermelden. 

Malagón (35) promoveerde in december 2017 bij de Tilburg School of Economics and Management op de dissertatie ‘Four essays on central banking in Latin America under balance of payments dominance’. Toentertijd was hij vice-president van de Colombian Banking Association, in 2018 werd hij minister van volkshuisvesting in de regering van president Iván Duque. 

Tilburg University laat in een verklaring weten de berichten serieus te nemen en doet nu feitenonderzoek om vervolgens over nadere stappen te besluiten. Verdere mededelingen doet de universiteit niet. Het nieuws over beschuldigingen van plagiaat werd vorige week naar buiten gebracht door de Colombiaanse nieuwszender Noticias Uno. 

Malagóns begeleiders in Tilburg waren de economen Sylvester Eijffinger en Harry Huizinga, meldt het online-magazine Univers.

 1. Medewerker Mediamarkt steelt Senseo-apparaat... of is het een dure drone?
  PREMIUM

  Medewerker Mediamarkt steelt Sen­seo-apparaat... of is het een dure drone?

  BREDA/TILBURG - Het zaakje stinkt, vindt politierechter Schnitzler in Breda. Een oud-medewerker van de Mediamarkt in Tilburg vertrekt met een Senseodoos, maar hij heeft ook de beveiliging van een drone van 1100 euro laten verwijderen. En laat van dat laatste apparaat nou alleen nog een lege doos vindbaar zijn ,,Je kunt het navragen'', tutoyeert de 24-jarige verdachte de politierechter. ,,Ik heb dat niet nodig. Ik heb genoeg inkomsten."
 2. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

  Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

  Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg