Twee gewonden bij steekpartij in centrum Tilburg, dader is zelf ook gestoken

VIDEO + UPDATETILBURG - Bij een steekpartij op de Heuvel in Tilburg zijn twee gewonden gevallen. De dader zou zelf ook zijn neergestoken door het slachtoffer in een vechtpartij. Beiden worden naar het ziekenhuis gebracht en moeten daarna mee naar het politiebureau. 

Het zou zijn gebeurd in een ruzie, waarbij een man met een mes begon te steken. Daarbij raakte de andere man gewond, maar pakte vermoedelijk het mes af en stak ook daarmee. Daardoor raakte ook de eerste steker gewond. 

Eerst leek het volgens de politie alsof er nog meer mensen betrokken waren, omdat er zoveel mensen omheen stonden en zelfs in aanraking kwamen met de vechtende mannen. ,,Maar nu blijkt dat zij alleen hebben geprobeerd de vechtende mannen uit elkaar te halen."

Er waren veel mensen aanwezig, omdat de steekpartij plaatsvond in het centrum van Tilburg op klaarlichte dag. Omstanders riepen: 'Er wordt iemand neergestoken!' Nu blijkt dat beide vechtende mannen door elkaar met waarschijnlijk hetzelfde wapen zijn neergestoken.

Gewond gevlucht

Een van de mannen vluchtte na de steekpartij rennend weg, maar is door de politie na een korte achtervolging aangehouden in de Telegraafstraat. Deze man zat onder het bloed en was gewond, maar kon blijkbaar nog rennen. De andere man zat volgens ooggetuigen rechtop op straat onder het bloed. Hij is nog aanspreekbaar. 

Bebloed mes

De mannen worden behandeld door ambulancepersoneel. Daarna worden ze naar het ziekenhuis gebracht. De politie gaat mee naar het ziekenhuis, omdat ze aangehouden zijn en uiteindelijk op het politiebureau moeten worden ondervraagd. Ook heeft de politie het bebloede mes gevonden.

Volledig scherm
Bij de steekpartij in Tilburg zijn twee gewondem gevallen. © Toby de Kort

In samenwerking met indebuurt Tilburg