Volledig scherm
De woning over de winkel brandde volledig uit. © Jack Brekelmans

Twee mogelijke brandstichters avondwinkel Tilburg aangehouden

TILBURG - In Tilburg zijn dinsdagochtend twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting in de Avondwinkel aan de Besterdring, in de nacht van 8 op 9 juli. Het zijn twee Tilburgers van 24 jaar. 

In die nacht werd een 'brandend voorwerp' naar binnen gegooid. De winkel en de woning er boven raakten zwaar beschadigd. Twee bewoners van de bovenwoning konden ternauwernood ontsnappen

De politie heeft de afgelopen weken volop gezocht naar sporen richting de daders. Onder andere door middel van een Facebookadvertentie, die in de tijdlijn van veel Tilburgers terecht kwam. De verdachten die dinsdagochtend zijn opgepakt, zitten vast en worden verhoord. 

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg