Volledig scherm
Opnames van de reconstructie van de overval op cafetaria Franske in Tilburg. © Bureau Brabant

Twee overvallen in week tijd op Tilburgse campus: reconstructies in Bureau Brabant

TILBURG - De politie heeft reconstructies gemaakt van de twee overvallen op de Albert Heijn en cafetaria Franske op het campusterrein van Tilburg University. De beelden zijn maandagavond 15 januari te zien in opsporingsprogramma Bureau Brabant. 

Op woensdagavond 6 december beroofde een gewapende man de Albert Heijn aan het Professor de Moorplein. Tientallen studenten die boodschappen deden, waren getuige. Veel van hen schrokken hevig van de overval. De overvaller ging er met geld vandoor. 

Precies een week later sloeg een overvaller toe bij de cafetaria om de hoek. Ook hier werd het personeel met een pistool bedreigd. Daarna vluchtte de overvaller met een klein geldbedrag. 

Of het om dezelfde dader gaat is niet duidelijk. De politie bundelt de zaken, omdat ze erg op elkaar lijken. In Bureau Brabant wordt in elk geval gesproken van overvallers; twee verschillende daders dus. 

  1. Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    Straf na opkomen voor invalide neef bij ijshockeywedstrijd:'Dit krijg je dus als je iemand in een rolstoel verdedigt'

    TILBURG - Een Tilburger is door de politierechter in Breda veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur en een schadevergoeding van ruim 13.000 euro wegens de mishandeling van een 70-jarige man tijdens een wedstrijd van de Tilburg Trappers op 13 oktober vorig jaar. De verdachte zegt echter dat hij alleen maar opkwam voor zijn invalide neef, die door het slachtoffer werd geslagen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg