Koor Perrpleks uit Udenhout zingt 'Avond' van Boudewijn de Groot.
Volledig scherm
Koor Perrpleks uit Udenhout zingt 'Avond' van Boudewijn de Groot. © Virtual Perpleks

Udenhouts koor zingt 35 keer Avond van Boudewijn de Groot

UDENHOUT - 35 keer ‘Avond’ van Boudewijn de Groot, in de eigen woonkamer ingezongen door ieder koorlid van Perpleks. Op die manier houdt dirigent Peter van Lonkhuijsen de moed erin bij het Udenhoutse koor dat in ieder geval tot 1 juni niet kan repeteren.  

Van Lonkhuijsen stuurde een orkestband met  ‘Avond’ van Boudewijn de Groot aan de leden van zijn koor, en moedigt hen aan dit in te zingen. Peter: ,,Het idee is dat we toch het gevoel hebben samen bezig te zijn en samen te zingen.”

Het gaat om het idee

Dat heeft nog wel wat voeten in de aarde, meent de dirigent. ,,Het zal nog niet zo gemakkelijk zijn thuis met je oortjes in of je koptelefoon op je hoofd het lied in te zingen, want je hebt geen steun van je buurvrouw of buurman. Ik denk dat veel leden het vaker zullen inzingen om het goed te doen, maar het gaat om het idee.”

Na 29 maart, als alle bestandjes met ingeblikte muziek weer teruggestuurd zijn naar de dirigent, die goed thuis is in de wereld van muziek en elektronica, gaat hij aan het werk om van die 35 bestandjes een goed klinkend geheel te maken. ,,Het zal nog een hele uitdaging zijn daar iets van te maken.” 

Leuk experiment

Van Lonkhuijsen benadrukt dat hij dit experiment leuk vindt om te doen met zijn eigen mensen van Perpleks, maar dat het niet de bedoeling is dit ook voor of met andere koren te gaan doen. De dirigent, die meerdere koren begeleidt, is blij dat hij als zzp'er een beroep kan doen op hulp vanuit de overheid. ,,In de korenwereld is voor dit seizoen sowieso alles voorbij”, zegt hij.

In samenwerking met indebuurt Tilburg