Volledig scherm
Ulveblod © Roadburn

Ulveblod is opvolger Tilburgse band Nihill. Te horen op Roadburn

TILBURG - De Tilburgse black metal band Nihill maakt een doorstart onder de naam Ulveblod en is te horen op festival Roadburn. Nihill was de band van Tilburgs metalmuzikant Michiel Eikenaar. Hij was een grootheid in de black metal en overleed vorig jaar tijdens de tweede dag van zijn geliefde Roadburn aan een slopende ziekte. De band Ulveblod presenteert tijdens het festival in Tilburg het nieuwe album ‘Omnia Mors Aequa’. 

 Het festival maakte dinsdag weer nieuwe namen bekend van artiesten die van 16 tot en met 19 april zijn te horen in 013 en de Spoorzone. Eén van de bands die bovenaan de lijstjes stond was noiserockband Daughters. De band maakte volgens de organisatie niet alleen één van de beste platen van 2018, maar gaf ook een enerverende show op Roadburn in 2019. Dit jaar keert frontman Alexis Marshall  terug voor een set met solomateriaal.

Tilburgse bassist

Een andere naam is Darkher. Die band brengt etherische doomfolk ten gehore. Forndom put rijkelijk uit de oud-Noorse cultuur en geschiedenis en stapt in de traditie van  Wardruna en Heilung. The Devil’s Trade is het akoestische soloproject van de Hongaar Dávid Makó (Stereochrist, HAW). Het Belgische Motor!k brengt ronkende krautrock.

 Kodian Trio bestaat uit Colin Webster (alto-sax), Dirk Serries (gitaar) en Andrew Lisle (drums), maar op Roadburn wordt de vrije improvisatie en free-jazz ondersteund door de Tilburgse bassist Jasper Stadhouders.

Roadburn Festival 2020 is nagenoeg uitverkocht. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg