Volledig scherm
Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. © Archieffoto

Veertien Brabantse musea vereeuwigd op beeld door MuseumTV

BRABANT - Veertien Brabantse musea zijn recentelijke toegevoegd aan het videoplatform MuseumTV. Op die site zijn on-demand video's te vinden van verschillende collecties en tentoonstelling van allerlei musea. 

,,MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. We vertellen u wat er achter de schermen van uw favoriete museum gebeurt. Onze presentators geven u een kijkje in het leven van de kunstenaar. En de curatoren nemen u mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstelling", valt te lezen op de website van de stichting. Daar zijn ook al enkele trailers te zien van andere Nederlandse musea. 

Daar worden dus eind november veertien Brabantse musea aan toegevoegd. Het gaat om het Markiezenhof, het Vincent van GoghHuis, Biesbosch MuseumEiland, het Boerenbondsmuseum, Kempenmuseum De Acht Zaligheden, De Wieger, het preHistorisch Dorp, Museum Jan Heestershuis, Museum Klok & Peel, Museum Tongerlohuys, Museum voor Religieuze Kunst, Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum, het Nederlands Steendrukmuseum en het St. Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem.

In samenwerking met indebuurt Tilburg