Volledig scherm
Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. © Archieffoto

Veertien Brabantse musea vereeuwigd op beeld door MuseumTV

BRABANT - Veertien Brabantse musea zijn recentelijke toegevoegd aan het videoplatform MuseumTV. Op die site zijn on-demand video's te vinden van verschillende collecties en tentoonstelling van allerlei musea. 

,,MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en design tot leven brengt. We vertellen u wat er achter de schermen van uw favoriete museum gebeurt. Onze presentators geven u een kijkje in het leven van de kunstenaar. En de curatoren nemen u mee de diepte in tijdens rijke achtergrondverhalen over de nieuwste tentoonstelling", valt te lezen op de website van de stichting. Daar zijn ook al enkele trailers te zien van andere Nederlandse musea. 

Daar worden dus eind november veertien Brabantse musea aan toegevoegd. Het gaat om het Markiezenhof, het Vincent van GoghHuis, Biesbosch MuseumEiland, het Boerenbondsmuseum, Kempenmuseum De Acht Zaligheden, De Wieger, het preHistorisch Dorp, Museum Jan Heestershuis, Museum Klok & Peel, Museum Tongerlohuys, Museum voor Religieuze Kunst, Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum, het Nederlands Steendrukmuseum en het St. Visserij- en Cultuurhistorisch Museum Woudrichem.

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg