Volledig scherm
Niet iedereen kon de tijdelijke glasbak op Winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot vinden © Rudolf Robben

Verbazing over verplaatsing van containers bij winkelcentrum Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Het leek wel een geheime operatie afgelopen dagen op Winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot. Toch ging het slechts om verplaatsing van containers en glasbakken.

Bouwhekken met zwart zeil en drie daar boven uitstekende containers. Het was een bijzonder gezicht, afgelopen dinsdag in Berkel-Enschot. ,,Er waren veel mensen die zich druk maakten over de uitgegraven containers, merkte ik", vertelt Mariëlle van Hamond, vice-voorzitter van de winkeliersvereniging op het winkelcentrum. ,,Maar ach, er zijn noodcontainers geplaatst en inmiddels is alles zowat weer bij het oude. Dat is voor ons veel belangrijker: dat het hier netjes blijft en onze klanten hun auto kwijt kunnen." 

De containers voor onder andere glas en plastic werden uitgegraven om verplaatst te worden naar het nieuwe winkelcentrum Koningsoord, waar over enkele weken de eerste woningen en pas begin december de winkelruimtes opgeleverd worden. 

Toch was een berichtje vooraf wel handig geweest, geeft Van Hamond aan. Een woordvoerster van de gemeente beaamt dat. ,,We verplaatsen niet zo vaak dergelijke containers. In onze zorg dat goed te doen, hebben we verzuimd de winkeliers goed te informeren. Om dat enigszins goed te maken, zullen we zeker nog even contact met hen opnemen.”

Volledig scherm
Op Winkelcentrum Eikenbosch in Berkel-Enschot werden de containers uitgegraven om verplaatst te worden © Rudolf Robben

In samenwerking met indebuurt Tilburg