Volledig scherm
PREMIUM
Een ploegende boer in Westerhoven. Guntlisbergens mooiste foto, volgens diens dochter Tjabine. © Harry Guntlisbergen| Brabant-Collectie. Tilburg University

Verdwijnend Brabant, gezien door de lens van Harry Guntlisbergen

FOTO'STILBURG/SOERENDONK - De Brabant-Collectie van Tilburg University heeft er sinds vorige week een nieuwe verzameling bij. Meer dan zevenhonderd foto’s van amateurfotograaf Harry Guntlisbergen, die vooral actief was in Zuidoost-Brabant. Hij had een grote liefde voor de streek, aldus zijn dochter Tjabine. Zij draagt het werk vrijdag over aan de organisatie.

,,Mijn vader had oog voor zaken die aan het verdwijnen waren”, zegt Tjabine Guntlisbergen. ,,Bovendien zocht hij altijd naar het beste licht. Hij was daarin heel nauwgezet. Hij noteerde op welk moment hij het beste een bepaalde foto kon maken, en zorgde ervoor dat hij er dan ook was.”

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg