Volledig scherm
PREMIUM
. © Thinkstock

Verslaafde veelpleger uit Tilburg vraagt om hulp in rechtbank: ‘Ik wil vader zijn, geen kruimeldief’

BREDA/TILBURG  - ,,Ik wil toch vader zijn? Geen kruimeldief, geen simpele crimineel?'' De man die in november vorig jaar met een arrestatieteam uit zijn huis aan de Ellingtonlaan in Tilburgse wijk Quirijnstok werd gehaald vroeg emotioneel om hulp, dinsdag bij de rechtbank in Breda.

,,Het is onvermogen, ik ben niet trots op mijn strafblad. Ik wil een goeie vader zijn, mijn kinderen opvoeden.'' Herman van L., een cocaïneverslaafde veelpleger, werd met veel bombarie opgepakt nadat bezorgde buren hadden gebeld, omdat hij met messen dreigde en thuis de boel aan het slopen was. De politie kwam met acht auto's om de man onder controle te krijgen. 

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.

In samenwerking met indebuurt Tilburg