Volledig scherm
PREMIUM
Politiechef Peter Verschuur © Beeld Werkt

Vertrekkend politiechef Tilburg: 'Er moet meer aandacht komen voor verkeersveiligheid'

TILBURG  - Verkeersveiligheid moet hoger komen te staan op de agenda van politie, gemeente en provincie. Dat stelt districtschef Peter Verschuur (57) bij zijn vertrek uit Tilburg. Hij verruilt in juni zijn baan voor een functie in de staf van de korpsleiding in Den Haag, waar hij zich gaat richten op het terugdringen van ziekteverzuim onder agenten. 

Verschuur: ,,Hoe vaak rijd ik in een verkeerscontrole? Zelden. Pas nog hadden we in één weekend in het district vijf verkeersdoden. Toen dacht ik: als er iemand wordt doodgeschoten, starten we een onderzoek met 25 rechercheurs. Dat moet. Maar we moeten ook meer doen aan verkeersveiligheid. Samen met gemeenten, provincie en het rijk."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van stiltegebied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    Van stiltege­bied tot Sollaan: plagerijen tussen Willem II en NAC door de jaren heen

    TILBURG/BREDA - De fans van Willem II scoorden in de vroege dinsdagochtend de openingstreffer in de inmiddels traditionele ludieke supportersstrijd voorafgaand aan de derby tegen NAC. Her en der in Breda werden posters en spandoeken opgehangen die het overmatige biergebruik van de NAC-fans belachelijk maakt: ‘iedereen lacht om carnavalsvereniging NAC’ en ‘Hoe dieper we zinken, hoe meer we drinken’.
  2. Kledingmerk uit Berkel-Enschot verslaat sportgigant Asics in geschil over logo: 'De champagne gaat hier open'

    Kleding­merk uit Ber­kel-En­schot verslaat sportgi­gant Asics in geschil over logo: 'De champagne gaat hier open'

    BERKEL-ENSCHOT - Een jarenlange juridische strijd tussen een familiebedrijfje uit Berkel-Enschot en een Japanse multinational is deze week beslecht in het voordeel van de Brabanders. Van Lieshout Textiel uit Berkel-Enschot mag hun beeldmerk Crosshatch blijven gebruiken. Asics was het daar niet mee eens omdat het te veel zou lijken op het Asics-logo, dat ook uit kruisende lijnen bestaat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg