Volledig scherm
PREMIUM
Politiechef Peter Verschuur © Beeld Werkt

Vertrekkend politiechef Tilburg: 'Er moet meer aandacht komen voor verkeersveiligheid'

TILBURG  - Verkeersveiligheid moet hoger komen te staan op de agenda van politie, gemeente en provincie. Dat stelt districtschef Peter Verschuur (57) bij zijn vertrek uit Tilburg. Hij verruilt in juni zijn baan voor een functie in de staf van de korpsleiding in Den Haag, waar hij zich gaat richten op het terugdringen van ziekteverzuim onder agenten. 

Verschuur: ,,Hoe vaak rijd ik in een verkeerscontrole? Zelden. Pas nog hadden we in één weekend in het district vijf verkeersdoden. Toen dacht ik: als er iemand wordt doodgeschoten, starten we een onderzoek met 25 rechercheurs. Dat moet. Maar we moeten ook meer doen aan verkeersveiligheid. Samen met gemeenten, provincie en het rijk."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Stop met kokervisie over vestiging grootschalige logistiek in Midden-Brabant’
    PREMIUM

    ‘Stop met kokervisie over vestiging grootscha­li­ge logistiek in Mid­den-Bra­bant’

    TILBURG/WAALWIJK - De stadsbesturen van Tilburg en Waalwijk nemen grote risico’s door zwaar in te blijven zetten op de vestiging van nieuwe logistieke ondernemingen. ,,De bestuurders hebben last van kokervisie, die de mogelijkheden van lokale bedrijven inperkt en de banen van inwoners op termijn onder druk zet. We zijn met z’n allen als het ware een nieuwe textielcrisis aan het creëren. Of zo je wilt een nieuwe schoenencrisis.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg