Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Verwarde Tilburger cel in na bedreiging: ‘Wij gaan met AK47's schieten op de politie’

BREDA - ,,Ik wil melden dat wij met AK47s gaan schieten op de politie. Met scherp. Over heel de wereld. Met vriendelijke groeten, God.'' Met die woorden belde Tilburger Stefan van R. naar de meldkamer van de politie in Driebergen. Hij heeft er dinsdag 181 dagen cel voor gekregen, waarvan 130 voorwaardelijk.

Het klinkt misschien ongeloofwaardig, zo over de telefoon, maar de melding werd bijzonder ernstig genomen. Op het politiebureau vlakbij zijn huis in Tilburg gingen alle seinen op rood. Agenten trokken kogelvrije vesten aan en haalden hun pistolen uit de kluis. Je weet immers nooit wie er belt.

Psychoses

Van R. is een man met veel problemen. Hij werd ook al snel opgepakt na de dreiging. Hij heeft last van psychoses. Om die reden zal hij ook moeten worden behandeld bij de GGZ. Doet hij dat niet, dan zal hij die 130 dagen cel gewoon moeten uitzitten. 

De veroordeling geld ook voor de bedreiging van zijn vader in 2017 en 2018. Daarom legde de rechtbank ook een contactverbod met hem op.

  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.

In samenwerking met indebuurt Tilburg