Volledig scherm
De leerlingen van de St. Caeciliaschool doen samen met prinses Laurentien en Interpolis-directeur Chantal Vergouw de Dab ter afsluiting van hun presentatie. © Hein Eikenaar/BD

VIDEO: Prinses Laurentien doet de 'Dab' met groep 7 van de St. Caeciliaschool uit Berkel-Enschot

TILBURG - Het was een mooie afsluiting gisteren voor de leerlingen van groep 7 van de St. Caeciliaschool uit Berkel-Enschot. Samen met prinses Laurentien deden ze de Dab, de bijzondere manier van juichen met de armen naar de zijkant, overgewaaid uit het Amerikaanse hiphopwereldje.

Ze deden dit als raad van kinderen op een bijeenkomst bij Interpolis, alwaar ze hun bevindingen aan de directie vertelden. De verzekeraar had ze gevraagd onderzoek te doen naar manieren waarop Interpolis mensen kan helpen om oud te worden in hun eigen woning. Hiervoor bezochten de kinderen onder meer woonzorgcentrum Guldenakker in Goirle.

Lees verder onder de video

Aandacht voor ouderen

Dit resulteerde in tal van suggesties: van pretparken met bungalows tot virtual reality-brillen en beweegpicknicks. Waar het vooral op neerkwam is: aandacht is heel belangrijk voor ouderen.

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation, opgericht door prinses Laurentien die kinderen stimuleert om mee te denken over de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zoals: het ouder worden in de eigen woonomgeving.

Interpolis gaat met de ideeën van groep 7 van St. Caecilia aan de slag. Over een poosje gaat de directie op de school in Berkel-Enschot vertellen hoe ze ze in de praktijk vertaalt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg